Skip to content

HALAL COSMETICA WORDT POPULAIR

De vraag naar halal cosmetica neemt werelwijd toe. Dat is niet enkel te verklaren door de toenemende koopkracht van moslimvrouwen, maar ook doordat mensen steeds meer op zoek zijn naar veilige producten. Dat meldt cosmeticsbusiness.com.

Eigenlijk is make-up voor diepgelovige moslims ‘haram’: verboden. Maar moslimvrouwen die zich toch willen opmaken, vinden het een prettig idee dat de producten geen varkensvet of alcohol bevatten, dingen die ze ook niet mogen eten. En ze hebben op die manier het gevoel een stuk eigen identiteit te behouden, luidt het bij producenten van halalcosmetica.

In Maleisia « bestaat halalcosmetica al dertig jaar. Maar vooral de jongste jaren kende de sector een sterke groei en intussen maakt halal er 10 tot 20 procent van de markt uit. Niet alleen kleine bedrijfjes, maar zelfs grote spelers als Colgate-Palmolive en Johnson brachten er al halalproducten uit.

Ook in westerse landen doet halal-cosmetica zijn intrede. Frankrijk kent Candea en Mah Hussain-Gambles richtte in Groot-Brittannia Saaf Pure Skincare op, dat enkel halal produceert. “Wat je op je huid smeert, wordt ook geabsorbeerd. En halal heeft vooral daarmee te maken: met veilige en ethische ingredient.”, zo zegt hij en voegt eraan toe dat zijn halal-producten dan ook vaak verkocht worden aan niet-moslims.

Knack – 29 mai 2009

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *